How to Go to Top of Lister

Main area for tech support, questions, suggestions and bug reports.
Forum rules
Please try the FAQs, forum search, and manual before posting.
Please link your account to your registration.
davecampbell
Registered Opus Pro User
Posts: 91
Joined: 23 May 2010, 05:53
OS: Windows 7 64-bit
Opus: Directory Opus 10
Location: Clearwater, Florida
Hello,
I'm using a button with the function Prefs LAYOUT="Current TV Programs" and want it to jump to the top of the lister. Currently it opens up with the 212th line selected, a number that seems to increase over time. How can I get it to open at the top?

User avatar
Chuck
Registered Opus Pro User
Posts: 269
Joined: 28 Jun 2006, 10:11
OS: Windows 10 64-bit
Opus: Directory Opus 12
Location: Japan
I use the following 3-way button:

Code: Select all

<?xml version="1.0"?>
<button backcol="none" display="icon" textcol="none" type="three_button">
   <icon1>C:\Users\Chuck\Documents\DOpus\Themes\CCleanerish\Icons\Go_To_Top_32-22x22.png,0</icon1>
   <button backcol="none" display="both" textcol="none">
      <label>Go to First Row</label>
      <icon1>#newcommand</icon1>
      <function type="normal">
         <instruction>Select FIRST</instruction>
         <instruction>Select SHOWFOCUS</instruction>
      </function>
   </button>
   <button backcol="none" display="both" textcol="none">
      <label>Go to Last Row</label>
      <icon1>#newcommand</icon1>
      <function type="normal">
         <instruction>Select LAST</instruction>
         <instruction>Select SHOWFOCUS</instruction>
      </function>
   </button>
</button>

You could pull the code from that, I think.
★★PRIORITY SUPPORT: Link Your Forum Account★★
REFERENCE: Website | FAQs | Videos | Tutorials
MANUALS: DO12 Online | Unofficial
LEGACY: DO11 | DO10 | DO9

davecampbell
Registered Opus Pro User
Posts: 91
Joined: 23 May 2010, 05:53
OS: Windows 7 64-bit
Opus: Directory Opus 10
Location: Clearwater, Florida
When I ran it this morning it opened up at the 224th file. I've discovered that it always opens at the file modified on 1/23/2017. Because each day newer files are added to the list, that file is increasingly further down the list.

To describe all I want to do, in effect, is for it to hit the Home key after it loads. When I run it now and physically hit the Home key I get the desired results. I'd just like it to load that way automatically.


Return to “Help & Support”